TBB elektronik imzaya geçiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2010 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Barolar Birliği (TBB) kendi bünyesinde elektronik sertifika kurulması amacıyla TürkTrust ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye Barolar Birliği'nde gerçekleşen imza törenine, TBB Başkanı Ahsen Coşar, TürkTrust Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Demirezen ile Genel Müdürü Tolga Tüfekçi katıldı.

Anlaşma çerçevesinde ?5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu? kapsamında nitelikli elektronik sertifika hizmetleri veren TürkTrust'a bağlı bir ?Alt Kök Sertifika Otoritesi? kurulacak ve bu otorite Türkiye Barolar Birliği tarafından işletilecek.

Böylece, Türkiye Barolar Birliği tarafından sağlanacak olan nitelikli elektronik sertifikalarla, yargı sisteminde yürütülen pek çok işlem, hukuken elle atılan imzaya eşdeğer olan elektronik imza ile yapılabilirken, e-devlet'e geçişin de en önemli unsurlarında birisi, TBB tarafından TürkTrust aracılığıyla sağlanmış olacak.

Anlaşmaya göre, elektronik sertifika hizmetlerinin teknolojik altyapısı ve anahtar teslimi bedelsiz olarak TürkTrust tarafından kurularak, en geç iki ay içinde hizmete girecek.

TBB Başkanı Ahsen Coşar törende, ?Bu hizmetle en başta avukatlar olmak üzere tüm hukukçulara en uygun fiyatlarla, en kaliteli ve güvenli elektronik sertifika hizmeti sağlanmış olacaktır. Bu işbirliği aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği ve barolarımız için ek gelir kaynağı olacak ve buradan elde edilecek gelir, gerek birliğimiz gerekse barolarımız tarafından yeni hizmetlere dönüştürülecektir? dedi.

TürkTrust Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Demirezen de bu anlaşmayla bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, bu işbirliğinin başta UYAP olmak üzere e-devlet uygulamalarında elektronik imza kullanımının yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber